Workshop prepareren zangvogels

WORKSHOP PREPAREREN ZANGVOGELS

Deze eendaagse workshop is een verdiepingsworkshop en daarom bedoeld voor de meer ervaren vogel preparateurs. Tijdens de workshop prepareert u een kleine zangvogel. Welke soorten het zijn is afhankelijk van de beschikbare voorraad op dat moment. Het zal vooral om gekweekte soorten gaan aangezien uit het wild afkomstige vogels onder strikte regelgeving vallen.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de techniek van het prepareren van kleinere vogels. De workshop is een vervolg op onze workshop prepareren van grasparkieten en/of dwergpapegaaien en eventueel de cursus prepareren vogels waarbij de basistechnieken van het prepareren van een vogel met veren reeds getraind zijn.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de diverse aspecten van het prepareren van kleinere zangvogels in het algemeen, maar vooral ook aan het pas maken van een kunstlichaam en de constructie van vleugels en poten, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en veren. Vooral aan het laatste zal veel tijd worden besteed zodat het preparaat dan ook daadwerkelijk een natuurgetrouwe uitstraling krijgt.

U prepareert de vogel onder begeleiding van onze vaste vakdocent(en) en mag het preparaat na afloop uiteraard meenemen.

DATA:

Vrijdag 30 september 2022

KOSTEN:
€ 205,70 incl. BTW
€ 170,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)