Workshop prepareren trofeekop damhert

WORKSHOP PREPAREREN TROFEEKOP DAMHERT

Deze driedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die ervaring met het prepareren van zoogdieren hebben. Tijdens de workshop prepareert u een trofeekop (kop-borstpreparaat) van een damhert.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de verfijnde technieken van het prepareren van trofeekoppen. Tijdens deze workshop wordt vooral aandacht besteed aan het aanpassen en pas maken van de PU-vorm, het plaatsen en modelleren van ogen, oren en neus, en het juist plaatsen en afwerken van de huid. U krijgt daarbij vele handigheidjes aangereikt. Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van kunst neuzen en insteek oren.

Er is maar een beperkt aantal ‘bouwpakketten’ en bijbehorende plaatsen beschikbaar, om die reden werkt u in een kleine groep.

Na droging van het preparaat -minimaal 2 weken- moet het nog afgewerkt worden. D.w.z. dat speldengaatjes weggewerkt moeten worden, opengetrokken huiddelen bijgewerkt, de ogen en oogleden mooi op elkaar aan laten sluiten en kale huiddelen zoals oogleden, neus en oren van de juiste kleuren voorzien. Het afwerken kunt u zelf thuis doen, of indien u hier weinig of geen ervaring mee heeft kunt u hiervoor een speciale dag volgen (zie workshop ‘Afwerken van preparaten’). 

Bij de prijs inbegrepen zijn een professioneel gelooide huid van een damhert, een gewei en alle materialen om het preparaat te kunnen maken. Wilt u tijdens deze workshop onder begeleiding een eigen damhert prepareren, dan mag u ook zelf een goed gelooide huid (en gewei) meebrengen.

DATA:
Vrijdag 20 t/m zondag 22 januari 2023

KOSTEN:
€ 840,95 incl. BTW
€ 695,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)