Workshop prepareren Papegaaiduiker

WORKSHOP PREPAREREN PAPEGAAIDUIKER

Deze tweedaagse workshop is bedoeld voor preparateurs die ervaring met het prepareren van vogels hebben, het is een echte verdiepingsworkshop. Tijdens de workshop prepareert u een life size Papegaaiduiker. De 3e dag (17 juni) is een afwerkdag, een separate workshop welke u gratis mag bijwonen om de geprepareerde Papegaaiduiker af te werken en op kleur te brengen met Pan Pastel en/of airbrush technieken.

Het doel van de workshop is om u zich te laten verdiepen in de speciale technieken van het prepareren van deze watervogels, welke gevild en gezouten aangeleverd worden.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het prepareren van vogels, maar vooral aan methoden om de huid en veren zo op het kunstlichaam te plaatsen dat alle kleurschakeringen in de veren goed  komen te liggen. Daarvoor wordt er extra aandacht besteed aan het pas maken van een zelf te maken kunstlichaam aan de hand van de maten van de huid (er is geen referentielichaam beschikbaar), het plaatsen en modelleren van ogen en kop, en het juist plaatsen en afwerken van de vleugels en poten met zwemvliezen. Ook wordt er aandacht besteed aan het postament waar de Papegaaiduiker op komt te staan.

Tijdens de workshop werkt u op een prepareer standaard. Gedurende de 2e dag kunt u de Papegaaiduiker op een definitief postament plaatsen. Omdat voorkeuren voor postamenten erg persoonlijk zijn, dient u zelf een definitief postament mee te brengen. Zorg dat natuurlijke materialen goed droog en insectenvrij zijn! In onze winkel zijn eventueel basismaterialen te koop voor postamenten, zoals gefreesde en afgelakte planken.

Bij de prijs inbegrepen zijn een volwassen vogel voorzien van de juiste papieren, en alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

 

DATA:
Vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2023 + zaterdag 17 juni 2023

KOSTEN:
€ 484,00 incl. BTW
€ 400,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)

ALGEMENE INFORMATIE

Uitgebreide informatie workshop prepareren Papegaaiduiker