Workshop prepareren juveniele rode eekhoorn

WORKSHOP PREPAREREN JONGE EEKHOORN

Deze eendaagse workshop is bedoeld voor beginnende preparateurs die al enige ervaring hebben met het prepareren van zoogdieren. Tijdens de workshop prepareert u een life size juveniele rode eekhoorn.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de speciale (wikkel)technieken bij het prepareren van eekhoorntjes om de kenmerkende houding te verkrijgen.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het villen en looien van de huid van het dier, maar vooral ook aan het maken van een kunstlichaam uit houtwol, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en haren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het postament waar het eekhoorntje op wordt geplaatst. Dit is in principe een standaard plank, maar u mag uiteraard ook een mooi natuurgetrouw postament van huis meenemen.

Bij de prijs inbegrepen zijn een te prepareren eekhoorn en alle materialen om het preparaat te kunnen maken. 

Let op: dit betreft een eenmalige workshop met dieren die in de afgelopen jaren door ons verkregen zijn. Ze zijn door derden in de natuur dood gevonden of verkregen via dierenopvangcentra waar ze zijn overleden. Er is maar een beperkte hoeveelheid eekhoorns beschikbaar!

DATA:

Zaterdag 14 mei 2022  

KOSTEN:
€ 199,65 incl. BTW
€ 165,00 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)