Workshop prepareren grijze eekhoorn

WORKSHOP PREPAREREN GRIJZE EEKHOORN

Deze ééndaagse workshop is bedoeld voor beginnende en meer ervaren preparateurs. Ervaring met het prepareren van zoogdieren is een pré, maar niet noodzakelijk. Tijdens de workshop prepareert u een life size volwassen grijze eekhoorn waarbij alle stappen worden gedemonstreerd en toegelicht.

Het doel van de workshop is om inzicht te verkrijgen in de speciale (wikkel)technieken bij het prepareren van eekhoorns om de kenmerkende houding te verkrijgen.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het villen en looien van de huid van het dier, maar vooral ook aan het maken van een kunstlichaam uit houtwol, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en haren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het postament waar de eekhoorn op wordt geplaatst. Dit is in principe een standaard plankje, maar u mag uiteraard ook een mooi natuurgetrouw postament van huis meenemen.

Bij de prijs inbegrepen zijn een te prepareren eekhoorn en de materialen om het preparaat te kunnen maken. De eekhoorns zijn afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk waar deze exoten veel voorkomen en bestreden (moeten) worden. Ze zijn als preparaat legaal voor handen te hebben en te verhandelen.

 

DATA:

Zaterdag 18 maart 2023     (volgeboekt)

Zaterdag 21 oktober 2023

KOSTEN:
€ 210,00 incl. BTW
€ 173,55 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)