Workshop prepareren eekhoorns

WORKSHOP PREPAREREN EEKHOORNS

Eekhoorns zijn wellicht de meest geprepareerde dieren, ze zijn dan ook erg leuk om te maken. Deze workshop wordt zowel in 1 dag als in 2 dagen gegeven. De 2-daagse is bij uitstek geschikt voor iedereen met weinig tot geen ervaring met het prepareren van zoogdieren. De 1-daagse workshop is voor meer ervaren deelnemers en dat houdt in dat u dusdanig vaardig bent in het villen en het schoonmaken en looien van de huid dat u dat vrijwel zelfstandig binnen 2 uren kunt doen. Heeft u geen of (te) weinig ervaring, dan zal het niet lukken om de eekhoorn in 1 dag acceptabel op te zetten. Schat uw eigen kunnen dus goed in!

Wij bieden verschillende workshops aan, waarbij telkens voor een specifieke eekhoornsoort wordt gekozen. Rode eekhoorns zijn de bekende inheemse eekhoorns, de grijze eekhoorns zijn iets groter dan de rode eekhoorns. Hudson eekhoorns lijken op de wilde rode eekhoorns maar hebben een iets andere tekening in de roodbruine vacht en zijn iets ranker en kleiner.

Het doel van de workshop is om inzicht te krijgen in de speciale (wikkel) technieken bij het prepareren van eekhoorns om de kenmerkende houding en uitstraling te verkrijgen.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan het villen en looien van de huid van het dier, maar vooral ook aan het maken van een kunstlichaam uit houtwol, het plaatsen en modelleren van ogen, en het juist plaatsen en afwerken van de huid en haren. U krijgt daarbij vele handigheidjes en tips aangereikt.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het postament waar het eekhoorntje op wordt geplaatst. Dit is in principe een standaard plank, maar u mag uiteraard ook een mooi natuurgetrouw postament van huis meenemen.

Bij de prijs inbegrepen zijn een te prepareren eekhoorn en alle materialen om het preparaat te kunnen maken.

DATA:

Zaterdag 18 maart 2023
Grijze eekhoorn
Start 08.30 (volgeboekt)

Vrijdag 26 mei 2023
Hudson eekhoorn
Start 08.30 uur

Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 2023
Soort nog niet bekend
Start 09.00 uur

KOSTEN 1-daagse workshop:
€ 225,00 incl. BTW
€ 185,95 excl. BTW

KOSTEN 2-daagse workshop:
€ 295,00 incl. BTW
€ 243,80 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)