Workshop afwerken van preparaten

WORKSHOP AFWERKEN VAN PREPARATEN

Deze 1-daagse workshop is speciaal bedoeld voor preparateurs die geen of weinig ervaring hebben het afwerken van preparaten, of er meer vanaf willen weten. Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op het afwerken van preparaten. 

U krijgt een toelichting op diverse te gebruiken materialen en technieken om een preparaat voor te bereiden, bijvoorbeeld hoe ogen, oogringen, neuzen, snavels, nagels, enz. met een apoxie zijn op te modelleren. Dit gaat u vervolgens op uw eigen, door u zelf mee gebrachte preparaten doen. Zodra de voorbereidingen gedaan zijn, kunt u uw eigen preparaten op kleur brengen (*).

Deze workshop vergt daarom een goede voorbereiding van uzelf! Om optimaal gebruik te maken van deze erg leerzame dag moet u enkele preparaten maken en meebrengen, liefst van vogels en zoogdieren. Dat mogen overigens ook oude preparaten zijn die aan een opknapbeurt toe zijn, zo lang ze maar droog zijn. Let wel, neem preparaten mee die op hun definitieve postament staan. Deze workshop omvat niet het praktisch bouwen van een postament. Het aantal preparaten dat u meebrengt mag u zelf bepalen, hoeveel tijd er nodig is om de preparaten af te werken is geheel afhankelijk van de aard en toestand van de preparaten. Neem in ieder geval voldoende mee!

Er is een beperkt aantal werkplekken beschikbaar, om die reden werkt u in een kleine groep. Hierdoor kunt u net zoveel oefenen en vragen stellen als u wilt.

(*) U kunt tijdens deze workshop gebruik maken van onze airbrush installatie. U krijgt daarbij begeleiding, maar er wordt van uitgegaan dat u de basistechniek van het airbrushen onder de knie heeft. Mocht dat niet het geval zijn, dan is de workshop Airbrush voor preparateurs mogelijk een betere optie voor u.

DATA:

Zaterdag 17 juni 2023

KOSTEN:
€ 129,95 incl. BTW
€ 107,40 excl. BTW

LOCATIE:
Schaarsbergen (Arnhem)