Uitgebreide informatie Workshop prepareren Vossen

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN VOSSEN – WSVOS©

Duur: 5 dagen (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Ervaring met villen, looien van huiden en het prepareren van zoogdieren vereist.

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inclusief: een ‘bouwpakket’ t.w.v. ± €225,00 bevattende een gelooide huid van een wintervos, een PU vorm, MBXF glasogen, een eenvoudig postament/basisplank en klein materiaal; koffie en/of thee

Exclusief: handgereedschappen (zelf meebrengen of aanschaffen); ornamenten ter aankleding van het postament, deze zijn in de winkel aan te schaffen; lunches en andere dranken/versnaperingen (er is geen catering aanwezig!)

Kosten: € 775,00 p.p. excl. 21% BTW  (€ 937,75 incl. 21% BTW)

Doel van de workshop:

Inzicht verkrijgen in de verfijnde technieken van het prepareren van een lifesize vos. Tijdens de workshop wordt vooral aandacht besteed aan het werken met en eventueel aanpassen van de PU vorm, het correct plaatsen van de huid, het correct plaatsen van ogen, neus en oren en het afwerken van het preparaat.

Programma:

Dag 1:           Inleiding over vil- en looitechnieken, maatneming

                        Voorbereiden gelooide huid en kunstlichaam

Dag 2 en 3:  Modeleren ogen en oren (verschillende technieken) en montage van de vos

Dag 4:            Postament bouwen en preparaat plaatsen

Dag 5:            Afwerken, op kleur brengen met airbrush technieken en reinigen                                                   van het preparaat en postament

                        Afronden workshop

Te prepareren vos:

Deze workshop wordt gegeven door één van onze vaste vakdocenten, een zeer ervaren preparateur op het gebied van het prepareren van zoogdieren. Uw docent zal u tijdens de workshop intensief begeleiden om een natuurgetrouwe vos met alle anatomische details erop correct te laten maken. De voorbereiding van villen en looien van huiden worden bekend geacht, maar zullen wel kort worden besproken. U heeft de keuze om de vos rechtopstaand of lopend te maken, conform de beschikbare PU schuim basisvormen. U dient uw voorkeur voor een pose middels het inschrijfformulier vooraf kenbaar te maken zodat deze vorm ingekocht kan worden.

Veel aandacht zal worden besteed aan het bewerken van deze vormen. Er zal tijdens de workshop niet gewerkt worden met gewikkelde lichamen, wel komen wikkeltechnieken voor bijvoorbeeld de staart aan de orde. Na afloop van dag 3 zal de vos geprepareerd zijn en kan deze drogen.

Op de 4e dag gaat u aan de slag met het postament, het voetstuk waarop de vos geplaatst gaat worden. Alle praktische en esthetische aspecten worden besproken, alsmede materiaalkeuzes. Afhankelijk van uw wensen mag u zelf een postament samenstellen. Omdat de kosten voor deze materialen nogal variëren, zijn deze niet bij het inschrijfgeld van de workshop inbegrepen. U kunt ze tijdens de workshopdagen in onze winkel aanschaffen, of natuurlijk zelf meebrengen.

De laatste dag zal het gehele preparaat afgewerkt worden. Kleurenschema’s, penseel- en airbrush technieken worden uitgelegd en gedemonstreerd waarna u zelf uw preparaat kunt afwerken.

Uiteraard is de door u geprepareerde vos na afloop van u en kunt u deze meenemen. De waarde van een dergelijk preparaat ligt tussen €500 en €750, waarmee de workshop zichzelf snel terug betaalt!

Legale herkomst:

U wordt een gelooide, lifesize huid van een wintervos verstrekt. Deze dieren zijn afkomstig uit Nederland en gedood in het kader van schadebestrijding. De soort staat in Nederland op de landelijke vrijstellingslijst en mag daarom door een ieder geprepareerd worden. Een vergunning of merkteken-plicht is daarom niet aan de orde.

Doorgang:

De workshopdata worden door aanbieder ingepland. Bij voldoende aanmeldingen zal de workshop doorgang hebben, u wordt hierover uiterlijk 2 weken van tevoren ingelicht.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen handgereedschappen, welke u elke workshop dag mee dient te brengen. De volgende gereedschappen/materialen heeft u daarbij zeker nodig:

Stout ruffer – smal (huidverdeler); Handrasp; Riffler raspen set of vergelijkbare fijne raspen voor PU schuim; Flexibel meetlint (kleermakerslint); Modelleergereedschappen voor ogen en neus; Messen om schuim mee te snijden/bewerken; Liptucker smal; Scalpelhouder en mesjes; Skiving knive (dunsnijmes) met reservemesjes; Hechtnaalden en (wax)garens; Fixeerspelden geel en oranje; Set wegwerpkwasten voor lijm en werken op het habitat; Schroefboormachine met boortjes en bitjes.

Overig:

Tijdens de cursusdagen kunt u verschillende materialen voor het prepareren dan wel skeletteren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, botmateriaal, verbruiksmaterialen, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de eerstvolgende cursusdag voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.