Uitgebreide informatie Workshop prepareren trofeekop ree

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN TROFEEKOP REE – WSTKR©

Duur: 2 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Ervaring met prepareren van zoogdieren vereist, ervaring met trofeekoppen niet noodzakelijk. Deze workshop is niet bedoeld voor beginners!

Groepsgrootte: doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 10 per groep

Inclusief: 1 ‘bouwpakket’ (gelooide huid, PU-vorm ree, MB-ogen, gewei(1)) t.w.v. ± € 195,=; verbruiksmaterialen; gebruik machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Prepareer gereedschappen; lunches (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: zie vorige pagina

Doel van de cursus:

Inzicht verkrijgen in de verfijnde technieken van het prepareren van trofeekoppen. Tijdens deze workshop wordt vooral aandacht besteed aan het aanpassen en pas maken van de PU-vorm, het plaatsen en modelleren van ogen, oren en neus, en het juist plaatsen en afwerken van de huid.

Programma:

Dag 1:          Inleiding, over de huid: maatneming, viltechniek en looitechniek

                       Aanpassen en passend maken PU-vorm, voorbereiden neus en bek PU-vorm

                       Monteren gewei (1)

Dag 2:          Voorbereiden huid, vormgeven oren

                       Modelleren ogen en neus

                       Plaatsen huid op vorm en fixeren

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de instructeur ingelast afhankelijk van de voortgang.

Huiden en geweien:

Indien u zelf over een huid met bijpassend gewei beschikt, kunt u deze gebruiken. Er geldt dan een korting op het inschrijfgeld. Indien de huid nog gelooid moet worden, kunt u deze uiterlijk 24 weken voor aanvang van de workshop bij ons aanleveren. Wij laten hem dan professioneel looien en dun snijden. Het gewei (met schedeldak) dient schoon (afgekookt en ontvet) meegebracht te worden.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen (hand)gereedschappen, deze dient u mee te brengen. Mocht uw set niet compleet zijn, dan kunt u tijdens de workshop gereedschappen aanschaffen in onze (web)winkel.

Preparaat:

Vanzelfsprekend kunt u na afloop uw trofeekop meenemen. Er wordt uitsluitend gewerkt met materialen van de hoogste kwaliteit, zoals vormen en ogen uit de MB-serie.

Overig:

Tijdens de cursusdagen kunt u verschillende materialen voor het prepareren dan wel skeletteren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, botmateriaal, verbruiksmaterialen, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de eerstvolgende cursusdag voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.

(1) Maatgevend voor de grootte van het gewei is de huid, de grootte van het gewei is tijdens deze workshop bijzaak. Er wordt vooral gewerkt met jonge reeën vanwege de beschikbaarheid. Reclames inzake geweien worden niet geaccepteerd. Bij uitzondering kan teruggegrepen worden op reegeiten.