Uitgebreide informatie Workshop prepareren trofeekop damhert

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN TROFEEKOP DAMHERT – WSTKD©

Duur: 3 dagen (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Ervaring met prepareren van zoogdieren vereist, ervaring met trofeekoppen niet noodzakelijk. Deze workshop is niet bedoeld voor beginners!

Groepsgrootte: doorgang vanaf 4 deelnemers, maximaal 10 per groep

Inclusief: 1 ‘bouwpakket’ (gelooide huid, PU-vorm damhert, kunstogen, gewei(1)) t.w.v. ± € 250,=; verbruiksmaterialen; gebruik machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Prepareer gereedschappen; lunches (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: zie vorige pagina

Data: zie vorige pagina

Doel van de cursus:

Inzicht verkrijgen in de verfijnde technieken van het prepareren van trofeekoppen. Tijdens deze workshop wordt vooral aandacht besteed aan het aanpassen en pas maken van de PU-vorm met de juiste anatomische details, het plaatsen en modelleren van ogen, oren en neus, en het juist plaatsen en afwerken van de huid.

Programma:

Dag 1:          Inleiding, over de huid: maatneming, viltechniek en looitechniek

                       Aanpassen en passend maken PU-vorm, voorbereiden neus en bek PU-vorm

                       Monteren gewei (1)

Dag 2 en 3: Voorbereiden huid, vormgeven oren

                       Modelleren ogen en neus

                       Plaatsen huid op vorm en fixeren

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de instructeur ingelast afhankelijk van de voortgang.

Huiden en geweien:

Wij hebben huiden verzameld van verschillende herkomstgebieden. De kleuren variëren van (bijna) zwart tot (gevlekt) geel/wit. Het is niet mogelijk om vooraf een bepaalde kleur vacht te bestellen of te reserveren. Indien u zelf over een (professioneel) gelooide huid met bijpassend gewei beschikt, kunt u deze gebruiken. Er geldt dan een korting op het inschrijfgeld. Het gewei (met schedeldak, dus geen losse (afworp)stangen) dient schoon (afgekookt en ontvet) meegebracht te worden. Wij voorzien in geweien van herten van middelbare leeftijd, zgn. kleine Schauflers.

Gereedschappen:

U werkt met uw eigen (hand)gereedschappen, deze dient u mee te brengen. Mocht uw set niet compleet zijn, dan kunt u tijdens de workshop gereedschappen aanschaffen in onze (web)winkel.

Preparaat:

Vanzelfsprekend kunt u na afloop uw trofeekop meenemen. Er wordt gewerkt met materialen van de hoogste kwaliteit, zoals vormen en glazen kunstogen.

Overig:

Tijdens de cursusdagen kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, verbruiksmaterialen, enzovoort. Aanschaf kan uitsluitend tegen contante betaling of per PIN. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de eerstvolgende cursusdag voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze cursus, zie Inschrijfgelden – AV.

(1) Maatgevend voor de grootte van het gewei is de huid, de grootte van het gewei is tijdens deze workshop bijzaak. Er wordt vooral gewerkt met jonge damherten van een jaar of 3 of 4 vanwege de beschikbaarheid. Reclames inzake geweien worden niet geaccepteerd.