Uitgebreide informatie Workshop Introductie prepareren zoogdieren

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP INTRODUCTIE PREPAREREN ZOOGDIEREN – WSIPZ©

Duur: 1 dag (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Niet benodigd

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 10 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: Reader ‘Het prepareren van kleine zoogdieren’; een klein zoogdier (mol of hamster, soort afhankelijk van beschikbaarheid); kunstogen en benodigde verbruiksmaterialen; een postament plankje (voetstuk), rond of ovaal; setje fixeerspelden; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: € 169,40 incl. BTW per persoon (€ 140,00 excl. BTW)

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basistechniek van het prepareren van een klein zoogdier.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Praktijk villen en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en monteren

              Modelleren huid

              Monteren op postament (voetstuk)

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (16.00 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

Uw instructeur voor deze dag is dhr. Henk ter Beest. Henk is gepensioneerd leraar en al decennia lang all-round preparateur. Henk geeft al vanaf de beginjaren van prepareer cursussen les, is actief binnen de NVP en heeft vele NVP-Masterpunten gescoord tijdens verschillende NK’s prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes en scharen nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat veel deelnemers hierover al beschikken, zijn deze deze niet inbegrepen bij de workshop om deze niet onnodig duur te maken. Neem dus uw ‘prepareerbestek’ mee.  Indien u hierover nog niet beschikt, kunt u deze ook bij inschrijving, voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen). Mocht er een bepaald gereedschap in uw set ontbreken, geen nood, wij hebben altijd wat losse gereedschappen te leen zodat u wel verder kunt.

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 3 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.