Uitgebreide informatie Workshop Introductie prepareren vogels

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP INTRODUCTIE PREPAREREN VOGELS – WSIPV©

Duur: 1 dag (09.00 – 16.30 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: Niet benodigd

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 10 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: Reader ‘Het prepareren van kleine vogels’; een vogel (kleine zangvogel of eenden pul, soort is afhankelijk van beschikbaarheid); kunstogen en benodigde verbruiksmaterialen; een postament; setje fixeerspelden; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: € 169,40 incl. BTW per persoon (€ 140,00 excl. BTW)

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basistechniek van het prepareren van een (kleine) vogel.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Demonstratie, villen en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en monteren

              Modelleren huid/veren

              Monteren op postament

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (16.30 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

Uw instructrice voor deze dag is mevrouw Rochelle Driessen. Zij is nog maar een paar jaar geleden gestart als preparateur, maar inmiddels al op een hoog niveau gekomen. Tijdens de Europese Kampioenschappen Prepareren begin 2018 heeft zij verschillende prijzen in de wacht gesleept, o.a. met preparaten van papegaaien en een grasparkiet.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes en scharen nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat veel deelnemers hierover al beschikken, zijn deze deze niet inbegrepen bij de workshop om deze niet onnodig duur te maken. Neem dus uw ‘prepareerbestek’ mee.  Indien u hierover nog niet beschikt, kunt u deze ook bij inschrijving, voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen). Mocht er een bepaald gereedschap in uw set ontbreken, geen nood, wij hebben altijd wat losse gereedschappen te leen zodat u wel verder kunt.

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshop in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 3 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.