Uitgebreide informatie Workshop prepareren Zwanenkop

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN ZWANENKOP – WSZWAAN©

Duur: 1 dag (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: minimaal introductieworkshop prepareren vogels en workshop prepareren grasparkieten, ervaring met het prepareren van vogels (in verenkleed). Villen en huidconservering worden geacht bekend te zijn. Basiscursus prepareren van vogels is een pré.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: een vogel (een (deel van een) gedomesticeerde zwaan); kunstogen, kunstlichaam en benodigde verbruiksmaterialen; setje fixeerspelden; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: Kijk voor de kosten voor deelname op de vorig pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basistechniek van het prepareren van een borst-hals-kop preparaat van een (middel)grote vogel.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Demonstratie, villen en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en monteren

              Modelleren huid/veren

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (17.00 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructie van onze vaste vakdocent(en). Afhankelijk van de grootte van de groep zullen er 1 of 2 vakdocenten voor u beschikbaar zijn. Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes en scharen nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat veel deelnemers hierover al beschikken, zijn deze deze niet inbegrepen bij de workshop om deze niet onnodig duur te maken. Neem dus uw ‘prepareerbestek’ mee.  Indien u hierover nog niet beschikt, kunt u deze ook bij inschrijving, voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen). 

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat deze workshops in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.