Uitgebreide informatie Workshop prepareren kleine vogels

UITGEBREIDE INFORMATIE WORKSHOP PREPAREREN KLEINE VOGELS – WSKZV©

Duur: 1 dag (09.00 – 17.00 uur)

Locatie: Schaarsbergen (bij Arnhem)

Voorkennis: minimaal introductieworkshop prepareren vogels, workshop prepareren grasparkieten of dwergpapegaaien is een pré, ervaring met het prepareren van vogels (in verenkleed). Villen en huidconservering worden geacht bekend te zijn. Deze workshop dient ook als verdieping op de 14 daagse basiscursus prepareren van vogels.

Groepsgrootte: Doorgang vanaf 5 deelnemers, maximaal 18 per groep

Inschrijving: Individueel of collectief

Inclusief: een kleine (zang)vogel; kunstogen, kunstlichaam en benodigde verbruiksmaterialen; een postament; gebruik gereedschappen / machines aanwezig in lokaal; koffie en/of thee.

Exclusief: Lunch (er is geen cateringservice aanwezig op locatie Schaarsbergen!)

Kosten: Kijk voor de kosten voor deelname op de vorig pagina

Data: Kijk voor actuele data op de vorige pagina

Doel van de workshop:

Een kennismaking met en inzicht krijgen in de basistechnieken van het prepareren van kleinere (zang)vogels en de karakteristieke houding van deze vogels op een staand postament.

Programma:

              Inleiding (09.00 uur)

              Demonstratie, villen en conserveren huid

              Kunstmatige lichaamsdelen maken en monteren

              Modelleren huid/veren

              Monteren op postament

              Afwerken en fixeren preparaat

              Afronden workshop (17.00 uur)

Pauzes voor koffie, thee en lunch worden door de vakdocent ingelast afhankelijk van de voortgang.

Instructie:

U krijgt instructie van onze vaste vakdocent(en). Afhankelijk van de grootte van de groep zullen er 1 of 2 vakdocenten voor u beschikbaar zijn. Alle vakdocenten hebben ruime ervaring in het prepareren van vogels en andere dieren, als ook in het verzorgen van instructies. De meeste vakdocenten hebben zich inmiddels ook bewezen op wedstrijden zoals bijvoorbeeld het NK en EK prepareren.

Gereedschappen:

Tijdens de workshop heeft u een paar prepareer gereedschappen zoals scalpels, pincetjes, scharen, (fixeer)spelden en hechtmateriaal nodig, dat is de zogenaamde basisuitrusting. Omdat het een workshop voor meer ervaren preparateurs is, zult u hier al over beschikken. Om de workshop niet onnodig duurder te maken, zijn deze deze niet bij de workshop inbegrepen. Neem dus uw ‘prepareerkoffer’ mee.  Indien u over 1 of meer items nog niet beschikt, kunt u deze ook voor aanvang van of tijdens de workshop aanschaffen (zie www.prepareerwinkel.nl/-gereedschappen).

Postament:

Bij de workshop is een eenvoudig postament inbegrepen. Het betreft staande postamenten, d.w.z een rond bodemplankje met een gedroogd stukje hout (takje) erop.  Uiteraard mag u ook zelf een postament meebrengen, zorg er wel voor dat dit goed gedroogd is en geen insecten (meer) bevat!

Doorgang:

Wij plannen met regelmaat workshops in. Mochten er voor een bepaalde workshop onvoldoende deelnemers zijn, dan krijgen de aangemelde deelnemers daarvan uiterlijk 2 weken van te voren bericht. U wordt dan met voorrang in de eerstvolgende workshop ingeschreven.

Overig:

Op deze dag kunt u verschillende materialen voor het prepareren aanschaffen zoals prepareer gereedschappen, looistoffen, verbruiksmaterialen, readers, enzovoort. Er is een PIN voorziening aanwezig. Zeker weten dat een item aanwezig is? Bestel deze dan via www.prepareerwinkel.nl en kies bij verzendmethode voor ‘Afhalen’. Uw bestelling ligt dan, mits tijdig besteld en op voorraad, op de dag van de workshop voor u klaar in Schaarsbergen.

De algemene voorwaarden van Bos en Fauna zijn van toepassing op deelname aan deze workshop, zie Inschrijfgelden – AV.