Prepareerkosten

PREPAREERKOSTEN

Omdat het in de Europese Unie en dus ook in Nederland verboden is om te handelen in de meeste beschermde (dode) dieren, mogen preparaten niet zomaar te koop worden aangeboden. Wat wel mag is dat er een ‘onkostenvergoeding’ wordt gevraagd voor het werk van de preparateur, de zgn. prepareerkosten. Het gaat hier dan om vergoeding van een dienst, niet om handel.

Er zijn nogal wat prijsverschillen te ontdekken tussen de preparateurs in Nederland (en daarbuiten). Dat heeft veel te maken de prepareertechniek welke de individuele preparateur hanteert. Ook maakt het nogal wat uit of de preparateur het prepareren als hobby uitvoert, of dat deze ervan leeft. U zult begrijpen dat de beroepspreparateur niet 3 à 4 uren tijd kan besteden aan het prepareren van een Eekhoorn voor bijvoorbeeld € 25,00.

Alle aan het Veluws Prepareer Atelier verbonden preparateurs zijn beroeps én professionals. Ons gezamenlijke statement is dat wij de tijd nemen om uw preparaat kwalitatief perfect en om het geheel naar uw wensen te maken. Daar besteden wij zorg aan en wij garanderen de kwaliteit, en daar hangt vanzelfsprekend een prijskaartje aan. De huiden worden professioneel gelooid hetgeen een langere levensduur van het preparaat oplevert. Standaard worden de preparaten op een net maar eenvoudig postament geplaatst. Een meerprijs kan worden berekend indien de huid van het dier ernstig is beschadigd, ‘versneden’ of vervuild, het preparaat een open bek (kunstgebit en -tong) moet krijgen en indien er specifieke wensen t.a.v. het postament bestaan.

Voor een prijsindicatie of specifieke wensen kunt u contact met Rob van Tol opnemen via telefoon +31 (0)6 – 524 520 19, of door een mail te sturen naar info@bosenfauna.nl.

Financieringsregeling prepareerkosten

Een eerste reebok of vos blijft voor een (junior) jager altijd de eerste, en dat is een bijzondere gelegenheid. Wij weten dat veel mensen deze dieren opgezet willen hebben, maar er door gebrek aan financiële middelen vanaf zien. Dat is begrijpelijk, de jachtopleiding, een wapen, jachtrechten, het kost allemaal veel geld. Tegelijkertijd is het doodzonde om dan dat eerste dier ‘weg te gooien’.

Wij bieden u de mogelijkheid om het dier bij ons te bewaren en door middel van een voor u passende betalingsregeling de prepareer kosten te voldoen. Geneer u niet, neem gerust contact met ons op om een voorstel te bespreken, wij krijgen dit verzoek regelmatig!

Soorten preparaten

Een volpreparaat of life size preparaat betreft een dier dat in zijn geheel is geprepareerd, bij een trofeekop worden alleen borst, nek en kop geprepareerd. Een karpet betreft een gelooide huid met een geprepareerde kop.