Prepareeratelier (VPA)

VELUWS PREPAREER ATELIER (VPA)

Onze opleidingslocatie en webwinkel zijn gevestigd in het Veluws Prepareer Atelier (VPA). In dit atelier zijn diverse bedrijven gevestigd welke elkaar aanvullen en versterken in onze gezamenlijke missie: to preserve natural history! Wij staan voor kwaliteit en garanderen dat ook.

In het opleidingsatelier hebben wij 18 ruime werkplekken beschikbaar voor leerlingen. Van september tot en met juni is het atelier (vrijwel) alle zaterdagen geheel bezet. Leren prepareren is populair, net als naturalia zoals geweien, hoorns, huiden, vlinders enzovoort. In de kantine is plaats voor ruim 20 personen, zowel voor de lunch tijdens pauzes als voor theoretische lessen, gepresenteerd op ons digibord. Deze ruimte is ook geschikt voor bijvoorbeeld vergaderingen.

Maar uiteraard wordt er vooral geprepareerd in het Veluws Prepareer Atelier! Rob van Tol van ‘Animal Wildlife Creations’ is als ‘vaste bewoner’ onze specialist op het gebied van grote zoogdieren, en dan vooral van grote katten. Maar hij draait zijn hand ook niet om voor een buffel of mooie antilope. Opgeleid in o.a. de USA en werkzaam in binnen- en buitenland, ook voor wereldwijd bekende toppreparateurs, doet hij zijn lijfspreuk ‘We can fix anything!’ zeker eer aan!

Sinds september 2018 behoort ook Mariken de Bruin tot de ‘vaste bewoners’. Haar atelier ‘Mariken-maakt’ is nu ook in het VPA gevestigd. Naast creatief werk voor o.a. theaterproducties maakt ze ook preparaten, zowel natuurgetrouw als kunstzinnig. Vooral kleine zoogdieren en vogels hebben haar interesse.

Naast Rob en Mariken komt Rochelle Driessen van ‘Doodgewoon Taxidermie’ regelmatig over de vloer. Zij is nog niet lang als preparateur werkzaam, maar zeer talentvol met vogels. Op de NK prepareren in november 2017 deed ze voor het eerst mee en scoorde direct NVP Masterpunten! Naast het prepareren van vogels is zij sinds 2017 vakdocent bij onze vogelcursussen.

Wilt u een dier laten prepareren of beoordelen op CIC-punten?

Neemt u dan rechtstreeks contact op met Rob van Tol (+31 / 06 – 524 520 19), ook voor vogels, reptielen of skeletten. Hij kan u precies vertellen hoe u het dier moet bewaren of transporteren tot het moment dat u het langs kunt brengen. In ieder geval is het verstandig om het dier zo snel mogelijk af te laten koelen en daarna in te vriezen, of wanneer het een huid betreft deze z.s.m. in te zouten.

De volgende bedrijven, instanties of personen zijn aan het Veluws Prepareer Atelier verbonden:

– Bos en Fauna (www.bosenfauna.nl)
  Contact: Arjan van Dijk

– Prepareerwinkel.nl (www.prepareerwinkel.nl)
  Contact: Arjan van Dijk

– Leren prepareren (www.lerenprepareren.nl)
  Contact: Arjan van Dijk

– Animal Wildlife Creations (www.animalwildlifecreations.nl)       
  Contact: Robert van Tol

– European Institute for Taxidermy Training (in oprichting)
  Contact: Robert van Tol

– Mariken-maakt (geen website – +31 (0)6 – 411 371 89)
  Contact: Mariken de Bruin

– Doodgewoon Taxidermie (www.doodgewoontaxidermie.nl)
  Contact: Rochelle Driessen

International Council for Game and Wildlife Conservation (CIC)
  CIC Nederland (website in opbouw)
  Contact: George Lipperts

– Safari Club International (www.safariclub.org)
  Contact: Robert van Tol

– Rowland Ward (www.rowlandward.com)
  Contact: George Lipperts

Alle aan het VPA verbonden preparateurs zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Preparateurs (NVP) en vrijwel allen hebben in het (recente) verleden Masterpunten gescoord op de Nederlandse kampioenschappen prepareren. Bos en Fauna is een van de hoofdsponsors van de NVP en Arjan van Dijk is tevens NVP bestuurslid. Meer info over onze vakverening? Zie www.prepareren.nl