Prepareeratelier (VPA)

VELUWS PREPAREER ATELIER (VPA)

Onze opleidingslocatie en webwinkel zijn gevestigd in het Veluws Prepareer Atelier (VPA). In dit atelier hebben wij meerdere lokalen ingericht waar onze enthousiaste vakdocenten kennis en kunde met u delen om te komen tot onze gezamenlijke missie: we preserve natural history!

In het opleidingsatelier hebben wij in totaal 28 ruime werkplekken beschikbaar voor leerlingen. Van september tot en met juli is het atelier (vrijwel) alle vrijdagen en zaterdagen bezet. Leren prepareren is populair, net als naturalia zoals geweien, hoorns, huiden, vlinders enzovoort. In de kantine is plaats voor ruim 30 personen, zowel voor de lunch tijdens pauzes als voor theoretische lessen, gepresenteerd op ons digibord. Deze ruimte is ook geschikt voor bijvoorbeeld vergaderingen.

Wilt u een dier laten prepareren?

Voor het laten prepareren van een dier kunt u helaas niet (meer) bij Bos en Fauna terecht. Bos en Fauna is een opleidingsbedrijf en leverancier van materialen en gereedschappen om te kunnen prepareren, wij nemen geen klantenwerk (dieren) meer aan om in opdracht te prepareren.

Zoekt u een preparateur? Kijk op www.prepareren.nl/zoek-preparateur om een preparateur bij u in de buurt te vinden.

Alle aan het VPA verbonden vakdocenten zijn ervaren preparateurs en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Preparateurs (NVP). Bos en Fauna is één van de hoofdsponsors van de NVP. Meer info over onze vakvereniging? Zie www.prepareren.nl.