Jachttrofeeën

JACHTTROFEEËN

Een veel verleende dienst door Bos en Fauna is het verzorgen van jachttrofeeën. Kort gezegd worden de schedels schoongemaakt, eventueel hersteld en gebleekt. Daarbij wordt zo veel mogelijk vet uit de schedel verwijderd. Hierdoor wordt voorkomen dat de schedel op den duur gaat ‘zweten’, zeg maar een glimmende gele verkleuring krijgt. Na behandeling zijn de trofeeën gegarandeerd vrij van bacteriën. Al naar gelang uw eigen wens kunnen jachttrofeeën met of zonder kaken afgeleverd worden. Ook kan de hele schedel of alleen met het neusbeen geprepareerd worden.

Standaard wordt de jachttrofee gemonteerd op een standaard muurschild, maar u hebt ook de keuze uit andere modellen. U kunt deze bekijken in onze prepareerwinkel onder ‘trofeebewerking’. Uiteraard kunt u hier ook alle materialen bestellen om zelf uw  jachttrofee te maken en te onderhouden. Tevens hebben wij een zeer praktische reader over dit onderwerp samengesteld waarin u stapsgewijs door het hele proces wordt geleid, zowel voor herten en reeën, wilde zwijnen en voor hoorndragers zoals gems en moeflon. Verder is het mogelijk om een workshop over het bereiden van jachttrofeeën te volgen waarin alle kneepjes van het bereiden worden toegelicht.

Vanzelfsprekend kan Bos en Fauna alle soorten jachttrofeeën voor u verzorgen, dus naast alle Europese soorten ook bijvoorbeeld de Afrikaanse.